IPL

IPL för hudföryngring, photoskin rejuvenation, behandling av ytliga blodkärl och pigmentfläckar.
Ipl är en ljusbehandling, en vidareutveckling av laserteknik.
Vid en IPL-behandling läggs en kall gel på huden och en ljusimpuls med synligt och infrarött ljus överförs via en glasprisma. Ljusimpulsen vid IPL-behandling kan kännas som en liten snärt I huden. Man får inga sårskorpor av behandlingen utan endast en lätt rodnad och värme i huden de närmaste timmarna.

Hudföryngring med IPL
IPL-behandling används för hudföryngring s.k. photoskin rejuvenation, där ljuset verkar på djupet på huden och ökar elasticitet och spänst genom att stimulera till nybildning av kollagen. Åldrad, särskilt solskada hud har förlorat kollagen och därmed blivit rynkig och mindre elastisk. Med IPL-behandling har vi fått en ljusbehandling som ger hudföryngring genom att återställa hudens ungdomliga elasticitet på ett enkelt och effektivt sätt.

Ipl behandlingar eliminerar desutom ytliga blodkärl och pigmentfläckar .4-6 IPL-behandlingar med ca. 3 veckors mellanrum rekommenderas.

Behandling av störande blodkärl och hudrodnad med IPL.
Ytliga blodkärl på näsa, kinder och hals kallas för kärlbristningar, telegiekasier eller cuperoser och är ofta kosmetiskt störande. Rosacea blir ofta mindre aktiv när man gör IPL-behandlingar och hudrodnader och de ytliga kärlen minskar. Om man har mycket aktiv rosacea med många utslag bör man först ta behandling hos sin hudläkare före IPL-behandling .Effekten ses ofta omedelbart genom att de ytliga blodkärlen drar ihop sig och blir osynliga.

Behandling av pigment med IPL
Pigmentfläckar och ojämn pigmentering I ansiktet och på händerna t.ex. efter mycket solning tas effektivt bort med IPL-behandling. Ofta räcker en eller två behandlingar. inom ett par dagar ser man hur pigmentfläckarna blir mörkare och pigmentet stiger mot hudytan som små svarta korn som stöts av. 1-3 behandlingar behövs.