Micro-Needling

Micro-Needling kollagenboost för huden
Micro-Needling är en avancerad fraktionerad nålbehandling som ökar hudens produktion av kollagen. Behandlingsmetoden är också mer djupgående än microdermabrasion och kemisk peeling.
Behandlingen kan kombineras med andra behandlingar och olika hudvårdande ämnen så som exempelvis hyaluronsyra, aminosyra
vitaminer m.m.

Hur går en behandling till?
En Micro Needling-behandling går till så att 12 sterila engångsnålar skapar upp till 1400 microkanaler i sekunden ned i huden. Beroende på vilket hudområde/hudåkomma som behandlas går nålarna olika djupt ned i huden. Microkanalerna gör det dels möjligt att slussa ned aktiva ämnen som t ex hyaluronsyra ned på djupet i huden, dels har de en i sig stimulerande effekt på bildandet av kollagen och elastin i huden.
Behandlingen utförs med minsta möjliga obehag då vi använder bedövningskräm som kan användas om man önskar det för mer djupgående behandlingar.

Själva behandlingen går snabbt och tar ca 5-10 minuter per behandlat område. Vanligtvis krävs 5-6 behandlingar med ca 4–6 veckors mellanrum för att uppnå ett optimalt resultat. Många ser resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3-6 behandlingar.

När är en behandling med Micro-Needling lämplig?
Micro-Needling används framför allt för att behandla följande indikationer:

  • Solskador
  • Slapp och åldrad hud
  • Rynkor och fina linjer
  • Hudbristningar
  • Stora porer
  • Pigmentskador
  • Torra läppar

Vad kan jag förvänta mig efter behandlingen?
Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter. Huden kommer att vara lite röd och lätt svullen efteråt. Normalt lägger det sig efter en till två dagar men ibland upp till en vecka beroende på hur djup behandling som gjorts. Efter behandlingen bör du inte röra vid ansiktet för mycket (risk för bakterier).
Du ska även undvika ansträngning eller bastubad som gör att du svettas samt makeup ska också undvikas minst 12-48 timmar efteråt.

© text via beautyprofessionsweden